Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Podle mne to byl dusledek hloupeho planovani ceskych Energetiku. Soustredit vyrobu do jednoho mista je nesmysl, ale soudruzi Energetiku planuji jeste rozsireni Temelina. V pripade dalsi poruchy ci udrzby to pak  dopadne jeste hure. 

Sobestacnost neni to nejdulezitejsi, ale diverzita zdroju.

1 0
možnosti
Foto

Závislost na dovozu ze zahraničí je sice riziko, ale je to nezrušitelná součást moderní ekonomiky. Elektřina se vyrábí na různých místech ve světě a žádná evropská země se neobejde bez podobných vyrovnávání nabídky a poptávky. nakoupit něco elektřiny v zahraničí bylo podstatně levnější než kvůli tomu budovat další elektrárenské kapacity. kapacit na výrobu elektřiny je trvalý přebytek. Bohužel pro její výrobce.

2 0
možnosti
JT

Proc myslite, ze nakup elektriny byl tak drahy ? Ja bych rekl, ze na burze je cena jedna a je jedno jestli za ni prodavate nebo nakupujete.

0 0
možnosti
TD

No já nevím, na energetické burze jsem nikdy neobchodoval, ale elektřina určitě není jedna. Dovedu si představit, že nějakou cenu zaplatíte, když chcete 1 GW/den v pondělí za dva týdny a jinou, mnohem vyšší, když chcete stejné množství teď hned.

Už tu byly zprávy o tom, že někdy může být momentální cena elektřiny i záporná, ale opět jen když odeberete okamžitě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2204x
Je mi přes čtyřicet, baví mě život, sportuji a pokud mi finance dovolí cestuji s mou ženou po celém světě. Zajímám se o život kolem sebe.

Seznam rubrik